Edellisestä päivityksestä jäi niin huono maku suuhun hoonon soomen takia, joten tehdään nyt uusi päivitys näinkin pian. Lisäksi jäi tuntuu etten ole antanut oikeanlaista kuvaa vielä Sydneystä...

Australia Day oli mahtava! Koko kaupunki täynnä karnevaalimeininkiä, pieniä kojuja ja mahtava keli! Luonnollisesti suurin osa ajasta meni ummikkona käveleskelyyn, mutta sattumalta tuli oltua oikeassa paikassa oikeaan aikaan: vanhojen autojen esittely, vanhojen purjelaivojen kisa Oopperatalon edustalla, ja armeijan joukkojen esittely.

Ilta-auringon viimeiset säteet otettiin legendaarisella Bondi beachilla. Uimassakin tuli käytyä, ekaa kertaa Tyynessä valtameressä... Loppuilta fiilistellen Darling harbourilla ja paikallisessa baarissa jossa tavattiin todella voimakkaalla aksentilla puhuva irlantilainen, ja pari paikallista, keiden kans tuli vaihdettua numeroita.

Tämä päivä meni taas nähtävyyksiä kierrellen, tällä kertaa enimmäkseen jalan. Ehkä hienoin kokemus tälle päivälle oli paikallisessa kaupungin puistossa (joita täällä on reilusti) useampi puu jossa roikkuu mielettömästi lepakoita – isoja sellaisia! Välillä iltaisin saatta nähdä jopa 1,5m siipienvälin omaavan nahkahiiren liitelevän talojen välissä, ja päivisin roikkuvat sankoin joukoin siis puistossa. Onneks ovat kasvislepakoita, joten ei tarvi pelätä kaula-aortan punktioita. Ja niistä pääsee paljon ääntä - oikeasti!

--

Australialaiset ihmiset ovat erittäin mukavia. Aina kysyvät bussikuskista portsariin, että "Mites menee?" ja ottavat hymyssä suin vastaan kenen tahansa tusinatallaajan. Jopa ongelmat hoidetaan hymyissä suin. Sydneyssä – luonnollisesti isossa kaupungissa – on aina ihmisiä jotka ovat kiireisiä, ja töykeitä, mutta täytyy myöntää että positiivisesti olen yllättynyt sydneyläisten aseenteesta. Lisäksi alun jetlagin ja kulttuurishokin jälkeen on Sydney alkanut kasvamaan meikäläiselle positiivisessa mielessä. Kaupungissa on jännä viba mitä ei pysty selvittään. Se pitää kokea. Suosittelen.