Brizzyy.... Lovin' it!

Lento Brisbaneen oli kaikkea muuta paitsi rentouttavaa. No, ajan saasto oli huomattava. Sattui kaymaan niin, etta aluksi lentokone paasee lahtemaan myohassa "pienen teknisen ongelman takia", mutta heti kun kiitoradalle oltaisiin paasty, haluaa kaksi henkiloa poistua koneesta. Tietenkaan jannitysta ei rajayta se, etta toinen sattuu olemaan lahi-idasta pain. Onneksi, ainoa mika koneessa lopulta paukkui oli vaan korvat.

Seuraava ihmetyksen aihe oli aika Brisbanessa. Sijainti siis sellaiset 700km suoraan pohjoiseen Sydneysta itaisella rannikolla, mutta eri aikavyohykkeella! Eli olin siis netonnut tunnin. Nice!

Hostellin oli mukavasti vanhat kaverit joita tulin tanne morjestaan varanneet jo etukateen, ja samasta huoneesta. Sijaintikin mita mainioin meikalaiselle: rauhallinen satamalahio n. 30min paassa keskustasta. Kaikenlaisia harrastuksia pystyy tekemaan purjehduksesta aina delffiinien syottoon asti. Viela en oo kerenny naita tehda, mutta bear with me, kohta paasee tutustumaan ihaniin ja lutuisiin elukoihin oikeen kunnolla!

Pari edellista paivaa onkin mennyt vain ihan oleskellessa ja kavereiden kanssa hengaillessa. Arki - vaikkakin viela ei taysin ole alkanut - antaa jo viitteita olemassaolostaan. Kaikki kurssit mita valitsin Canberraan eivat toteutuneet, joten niita piti alkaa lisaa etsimaan. Lisaksi sahkoposti tayttyy jokaisesta hemmetin tervehdyksesta, mita lahinna jenkit harrastavat: "Tosi mahtavaa paasta Australiaan, kohta nahdaan! WUUHUU!". No, okei, samanlaiset ajatukset ne on mullakin, mutta varmaan suomalaisena sita ei tuu liikaa hehkutettua (kysymys kuuluu, mika taman blogin ajatus sitten on??).

Arvaukseni frendien viini-innosta piti paikkaansa. Heti toisena iltana kun paastiin hieman aluksi tutustumaan keskustaan, kavimme ostamassa 4l halvinta laatikkoviinta. Hinta 10AUD eli n. 6 euroa. Siihen hintaan, tassa paikassa, niin viileana se viini on todella hyvaa. Kuivakka, hedelmainen, namikas.  Myos eilinen ilta tuli vietettya viinin parissa. Talla kertaa mukana oli vahan kansainvalista porukkaa, silla seurueeseen kuului pari ruotsalaista neitoa, yksi kanukki, yksi jenkki ja yksi sakemanni. Kiva ilta, taytyy myontaa. Vahan epailyttaa etta kohta kun tasta nettikahvilasta paasen lahtemaan, tulee samanlainen setti tallekin illalle...

Tosiaan, harrastuksia voi paljon tehda Brisbanessa. Lahettyvilla on koala-puisto, jossa paasee halimaan koaloita ja syottamaan kenguroja. Se on ensi viikon to-do -listalla. Lisaksi lahettyvilla on pari saarta, jossa paasee syottamaan villeja delffiineja, ja snorklaileen yms. yms. Nayttaa siis silta, etta monta monituista haavetta paasee toteutuun pelkastaan Brisbanen alueella! Hienoa!

--

Brisbane kaupunkina on vahan turhankin pieni, tai tuntuu ainakin silta, varsinkin kun tulee suoraan Sydneysta. Ei ole niin paljoa viheralueita, ja biitsikin on tekemalla tehty ydinkeskustaan! Tosin, siina biitsissa on jotain hohdokasta, tanaankin nayttivat ilmaiseksi leffoja siina, ja vesi oli kloorattua, joten siina pystyi hyvin viettamaan kesalauantaita ilman etta suu maistui suolapurkille. Ja kylla, kauniita neitoja paikka tupaten taynna... Kadetkin paasivat taas mukavasti kartsahtamaan. Prkl.

Ensi viikolla siis kaikki lutuisimmat elukat: koalat, kengurut ja delffiinit vuorossa. Lisaksi viimeinen viikko ennen koulun alkua. Jokohan sita jaksaisi aloittaa arjen???