Uusi vuosi, uudet temput.

Vuodenvaihde meni melko rauhallisesti. Teetä siemaillen ja tulitusta kauhun sekaisin tuntein tarkkaillen. Kunhan ei tulisi mitään silmävammoja! Ja jukoliste ne kaupungin ampumat paukut oli tehokkaita: parissa räjähdyksessä se kukan säde ylti lähes tulkoon maahan asti! Kaiken kaikkiaan oli rauhallinen päivystysurakka, hyvin sai nukutuksi ja jäi hyvä mieli töiden jälkeen - joskin väsynyt. Nyt on loman aika!

Asiatkin alkavat rullaamaan aivan eri tavalla heti vuoden vaihteen jälkeen. Ensinnäkin, kaikki jutut KELAn kanssa on nyt pulkassa. Samalla OTm-ilmotuksella sain aikaan:

1) ilmoitettua osoitteen vaihtoni,

2) peruttua kaikki opintotukeni,

3) haettua ulkomaan opinnoille lainan takausta ja

4) haettua opintotukea poikkeusajalle. Siinä sitä optimointia A4-saasteen vähentämiseksi!

Lisäksi projekti Ossille-läppäri-reissuun-mukaan-hinnalla-millä-hyvänsä alkaa olemaan viimeistä niittiä vaille valmis - onnistuneesti! Tähän asti oon siis saanu ainoastaan ei-oota MacHuollosta, että ei oo tietoa milloin maahantuoja saa. Ja eivät suostuneet antamaan edes maahantuojan numeroa mihin ottaa yhteyttä, "yhdelle henkilölle ne eivät ala tekemään muutoksia..." Vittu! Antasivat edes kokeilla mihin pystyisin! No, ei muuta kun vakuutusyhtiön juttusille. Muistivat keissini. Lupasivat miettiä hetken toista vaihtoehtoa, ja n. 30min päästä ilmoittivat, että saavat SEURAAVALLE PÄIVÄLLE uuden koneen - HALVEMMALLA MITÄ MacHuollosta!!! JUMALISTE! Siellä - jos missään - on asiakaspalvelu kohillaan! Kaiken tämän rulianssin säätäminen lopulta vei aikaa ajomatkan Kajaani-Utajärvi. Lopputulos on siis seuraava: kaveri käy hakemassa huomenna MacHuollosta vanhan koneen ja neopreeni-suojan. Sitten käy ostamassa omavastuun hinnallani jostain päin Hesaa sen uuden läppärin. Sunnuntaina ennen lentoasemalle menoa otan uuden brännärin koneeni mukaan! Siinä saa sitten asennella ohjelmia pitkän mannertenvälisen lennon aikana...

Matkavakuutus meinas kaatua pedanttisuuteeni (ja ne jotka tuntee paremmin, tietävät etten ole yleensä kovin pedanttinen. Tai, no, riippuu asiasta...). Koska reissu kestää niinkin kauan, piti hankkia jo voimassa olevalle matkavakuutukselleni jatko. Ja sitä varten piti täyttää terveydentilasta selvitys. Menin sitten laittamaan yhteen kohtaan kyllä: "Onko Sinua koskaan tutkittu tai hoidettu alkoholin tai muun huumaavan aineen käytön takia viimeisen 5 vuoden aikana?". No, vasemmassa silmäkulmassa on vekki, johon tuli 6 tikkiä aikoinaan pikkujouluaikaan. Ja tikit sain OYS:ssa. Eli siis kyllä on HOIDETTU. MUTTA! Kysymyksellä tarkoitetaan VÄÄRINKÄYTTÖÄ, joskin sitä ei siinä tarkalleen niin sanota. Menin sitten mainittemaan asiasta vakuutusyhtiön tädille, ja hänkin oli kanssani samaa mieltä että mitä sillä todennäköisesti tarkoitetaan. Jos en olisi selventänyt ko. kohtaa, multa ois evätty mun matkavakuutus! Sillä lailla! Ja mikä tässä ei käy järkeen on se, että jos lääkäriltä vaaditaan esim. E-todistus vakuutusyhtiölle, niin perhana pitää olla kaikki maholliset pilkutkin oikeassa kohtaan, muuten tulee bumerangina (hehheh!) takas. Mutta näissä siviileiden kyselyissä on hieman oiottu että säästyy mustetta muillekin. Ja ei, minua EI OLLENKAAN TYMPÄSE E-todistuksen tekeminen päivystysaikaan. Ei ollenkaan.

--

Uudelle vuodelle Iltalehden vuosi-horoskooppi lupasi hyvää: "Haet elämän tarkoitusta yleensä kauempaa ja korkeammalta kuin muut ihmiset.", "Tutkimusretki sisimpään jatkuu edelleen, etenkin huhtikuusta syksyyn asti ulottuvan jakson aikana. Pääset tutustumaan omiin sisäisiin demoneihisikin sillä reissulla.", "Tänä vuonna matkasi liittyvät tavalla tai toisella työhön tai opiskeluun." Varsin osuvia kohtia - reissumielessä. Se oli kokonaisuudessaankin varsin osuva, mutta muut kohdat ovat ehkä vielä liian henkilökohtaisia. Katsotaan reissun edetessä osuuko ja uppoaako.

Muutoinkin vuosi 2007 näyttää olevan melkoinen vedenjakaja. Kärmekset luovat tässä vaiheessa nahkansa uudestaan (ja kukaties minäkin, mikäli ei löydy tarpeeksi tehokasta SPF:ää tähän aikaan vuodesta - oikeesti, hankala löytää!), mutta itellä on tosi kliseinen olotila: tietynlainen askel aikuseksi ollaan ottamassa. Viimeinen (kalenteri)vuosi koulua (jos en lähtis reissuun), kaverit tekevät - odotetusti - sitoumuksia ihmissuhde-rintamalla (tilanne tällä hetkellä: 5 häät, yhdet kihlat jo, lisää odotettavissa). Itellä tiedossa vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kauniita naisia (toivottavasti!) ja huima itseeni tutustumisen ajanjakso. Okei, ehkä hieman poikamainen ajatusmaailma, mutta uskallan väittää, että kasvan tulevalla reissulla enemmän mitä viimeisenä parina vuotena...

Neil Peart puhui omassa blogissaan uuden vuoden portin edellä seisomisesta, ja toivoi valoa joka valaisisi tulevan vuoden tien. Minä seison tällä hetkellä uuden vuoden portin ylittäneenä, ja valo näyttää kantavan kauaksi - ja loistavan kirkkaasti.