The Mamas and The Papas: California Dreamin'

(Turhauttaa, kirjoitin koko tekstin loppuun, kunnes sitten vahingossa tuhosin sen. Nyt on versio 2.0).

Tiedettähän sen kohdan Die Hardista, jossa Bruce Willis on ilmastointikanavassa, katsoo sytkärin valossa ympärilleen ihmetellen miten on tilanteeseen joutunut, ja toteaa että "Come out to the coast, we'll get together, have a few laughs...". Mulle kävi tässä pari päivää aivan samanlainen tilanne, paitsi että en ollut ilmastointikanavassa ja en ollut terroristien jahtaamana. Kaikki selviää tuota pikaa!

Fijiltä selvittiin siis hyvin Los Angelesiin, ruokamyrkytys tai mikä pöpö lienytkään taltutettiin antibioottikuurilla. Fijistä en aio kertoa enempää, tein huiman määrän postikortteja
joissa selitin kaikkea mitä oon tehnyt, joten kaiken sen uudelleen kirjoittaminen olisi vaan toistoa. Joten eiköhän kuvat puhu puolestaan.

LAX:lle saapuminen tapahtui juuri siten miten sen ajattelinkin - minut vedetään syrjään lisäkysymyksille. Ilmeisesti yksin reissaava nuori mies, joka kustantaa kaiken opiskelullaan, ja kellä ei ole yhtään sukulaista/tuttavaa Ameriikoissa (minkä jälkeenpäin muistin vääräksi) on uhka kansalliselle turvallisuudelle. No, ei se kuulustelu kovin paha ollut, odotuksineen siinä meni vain 20min, ja muutoinkin oisin joutunut odottamaan 15min laukkuani.

Lentoasemalta selvittyäni, ekan julkkiksen bongattuani (Dave Navarro, RHCP:n ja Jane's Addictionin kitaristi) ja hostellille päästyäni olikin aika tutustua Hollywoodiin. Ja mikäs sen parempi keino kuin limusiinin kyydissä skumppaa nauttien! Ookoo, tosi turisti-juttu, mutta hauskaa oli joka tapauksessa! Ajoimme läpi Hollywoodin ja Beverly Hillsin ja katsastimme kalliita ja TV:stä tuttuja paikkoja kuten Pretty Womanin kuvauskohteita yms. Loppuillaksi päädyimme omasta mielestäni oikeen perus-Jenkkibaariin joka oli täynnä cowboy-hattuja ja siellä oli mm. mekaaninen härkä!

Seuraavana aamuna olikin aika siirtyä tänne San Franciscoon, ja pitkän ja raskaan matkan jälkeen (oli näet hieman heikohko oli vielä) ajattelin että on hyvä päästä rentoutumaan ja nukkumaan kunnon yöunet. Kuinkas kävikään...

Hostellin huone oli varsin siisti, mutta heti kun olin kaikki tavarani saanut purettua ja asettua aloilleen, huoneeseen hiippailee äijä ruodaten ainakin 3 kassia (toiset 3 olivat piilossa huoneen nurkassa), taskut täynnä moskaa ja papereita, ja lippiksen päällä uimalasit (OIKEASTI!!!) ja toteaa että olen hänen paikallaan. No paikan vaihdon ja postien luvun jälkeen olikin aika laittaa nukkumaan. Uni vain ei tullut silmään, kun äijä kikkailee huoneessa valot päällä aina välillä popsien pillereitä taskusta ja ottamalla hörpyn vetyperoksidipullosta. Jahka tunnin päästä laittoi valot pois päältä, äijä makaa sängyssä edelleen kaikki vaatteet päällä aina välillä hörähtäen jotain omiaan, kunnes aina välillä nousee pystyyn, ja menee taas pötköttään. N. tunnin päästä äijä lähtee litomaan jonnekin, ja minä totean että ei tässä unta vielä saada, ja meen nettiin vähäksi aikaa samalla varmistaen että voinhan vaihtaa huonetta aamulla sillä "this guy keeps freakin' me out!". Joojoo, onnistuu, tuut vain sit ennen aamukymmentä niin hoidetaan homma.

Jahka menin takaisin huoneeseen, oli sinne ilmaantunut 3. henkilö. Ajattelin että nyt ei se eka friikki...ööö, äijä uskalla ryöstää munuaistani tai perseraiskata mua kun on kolmas henkilö myös huoneessa. No, tämä kolmas henkilö oli erittäin lihava sisilialainen, joka kuorsaa desibelit raikuen, ja aina välillä piti minuutin hengityskatkoksia kunnes korahteli ottamaan happea kuulostaen siltä kun tukehtuisi. Nyt päästiin siihen missä alussa kirjoitin. Makaan silmät auki kuunnellen alhaalta kuuluvaa kuorsausta, aavistaen mitähän se friikki puuhastelee, ja mietin että kuinka vitussa olen itseni tähän tilanteeseen saanut.

Huonosti nukutun yön jälkeen (korvatulpista ei ollut mitään apua) menin vaihtaan huonetta, ja jahka tulen siirtämään tavaroitani se eka äijä tuijottaa minua todella oudosti, kunnes toteaa että "kylläpä sulla on söpöt shortsit" ("Boy, those are cute shorts you're wearin'..."). Selvä! Tämä poika vaihtaa nyt aivan taatusti huonetta! Syyksi sille friikille selitin että en voi nukkua kun sisilialainen kuorsaa niin äänekkäästi. Uusi huoneeni olikin onneksi täynnä juoppoja brittejä, eikä moskaa roudaavia kummajaisia.

Mutta nyt takaisin reissaamiseen.

San Francisco on mukava ja kaunis kaupunki, minä tykkään! Vaikka mäkiä ja kukkuloita on paljon, kävellen pääsee käytännössä joka paikkaan (kuten eilinen 1,5h kävely Golden Gatelle). Kaikki nähtävyydet on nähty ja koettu, huomenna on tosin vielä koettavana The Rock - Alcatraz (iPod on jo ladattuna sopivalla musiikilla ;) ). Ihmiset ja ilmapiiri on ystävällinen - samaa ei voi oikeen sanoa Losista. Shoppailu on helppoa ja halpaa Sydneyyn verrattuna...no en ala edes vertaileen. Kiva kaupunki siis.

Jopa valitettavaa että lähden jo ylihuomenna takaisin Losiin, sieltä siirryn taas parin päivän jälkeen San Diegoon. Sieltä tuleekin varmaan uusi päivitys.

Loppuun vielä taas muutama kuva maistiasena, nauttikaahan Suomen suvesta, ajattelin tuoda kelit mukanani sitten 3vk kuluttua (California aurinko vain syventäny Fijiltä saatua rusketusta)...

753768.jpg
Kansainvälistä tunnelmaa Escalade-limusiinissa

753769.jpg
Lombard-street, "maailman kieroin katu"

753770.jpg
The Rock - paluu helvettiin.

753771.jpg
Ratikan paras paikka.

753773.jpg
Golden Gate -silta.

753774.jpg
Haight & Ashbury. Hipit rautaa ja Love generation.

-Ozzie