Kasvukipuja. Hengissa ollaan, joskin melko tympia matka oli paikan paalle. Pahoitteluni heti alkuun a:n pisteiden puuttumisesta.

Kaikista pahinta oli lahdossa nimenomaan lahteminen. Matka lentoasemalle oli melkoisen tuskallista, joskin onneksi paasin purkamaan tunteitani puhelimessa samalla. Lentoasemalla oli sellainen point-of-no-return -fiilis, mutta heti kun kone lahti, alkoi olotila helpottaan.

CDG eli de-gool kuten me travellaajat leikkisasti sanomme, on melko tympia kokemus. Koko lentoasema tehty betonista, ja nayttaa tosi karulta. Lisaksi aseman suunnittelu on perseesta. Pienista moduuleista tehty, ja yritappa loytaa nopiaa reitti toiselle puolelle. No, reitti onneksi loytyi. Lento Pariisista Singaan oli myos melko tympia. Ei riittany etta maha oli hieman sekaisin osittain jannityksesta ja osittain maidosta, mutta polvitilaa oli vahan ja jaloille ei meinannut kunnon paikkaa saada. Onneksi leffat olivat sentaan hyvia, Miami Vicesta tuli otettua hieman loma/kesafiilista. Viereen sattui sopivasti pari vaaleaa aussi-neitoa, jolta kyselin vinkkeja Ausseihin. Melbourne siis ilmeisesti pitaa kayda kokemassa.

Singaporessa perilla oltiin 18.35 paikallista aikaa, eli siis 12.35 suomen ja mielen kellon mukaan. Lentokoneesta kun astui ulos, lampotilan kuumuus iski voimakkaasti kasvolle. Tosin, sita oli odotettu kevaasta asti. Rinkkakin tuli ehjana perille, vaikka olin kuullut etta de-goolilta ei tuu yhtaan matkalaukkua ikina ajoissa perille. Hotelli olikin sitten varattu paikalliselta red light districtilta. Siina sita saa pieni pohjoisen poika ihmetella, ku vaaleaverikkoa yritetaan vieda kasista!

Singapore muutoin on ihan kiva paikka. Kovin selvaa kokemusta ei paikasta jaanyt. Edullista ruokaa ja olutta, eritoten Tiger-olut on varsin hyvaa. Muutoin Singasta jai paallimaisena mieleen OSTOSHELVETTI/PARATIISI. Mielettoman kokoisia ostareita, joista saa vaikka ja mita, ja viela jotain ylimaaraistakin! No, ei viela ollut tarkoitus ostaa mitaan, joten siitakaan ei sit paassy nauttimaan.

Nauttimisesta puheenollen, eilinen paiva meni melkolailla chillatessa ja jet-lagista toipuessa. Muut jantterit tuli Taikamaasta eli Thaimaasta 02.00 paikallista aikaa hotellille, ja yopala tiikereiden jalkeen ja jotenkuten nukutun yon jalkeen oli vuorossa Singaporen (sateinen) elaintarha. Parraimmat elukat jai nakematta, mutta varmasti siisteimmat oli siella vapaana liikkuvat pienet apinat, joista saatiin kivat poseerauskuvat. Tulevat jossain vaiheessa nettiin nakyviin! Lisaksi vahan fiilistelya kenguruaitauksesta piti kayda hakemassa... Mukaan tarttui muistoksi elefantin piirtama taulu. Kylla, jokin karsajantteri oli piirtanyt varsin komean kukkataulun, eika ollut edes kalliskaan. Kysymys kuuluu, miten sen saa tuotua Suomeen 7kk paasta... Paiva viimeisteltiin Raffles hotellissa, jossa juotiin aidot ja alkuperaiset Singapore Slingit. Kokemisen arvoinen paikka, taytyy myontaa...

Eilen illalla oli sitten koko porukka kasassa. Kaytiin sit porukalla edullisesti syomassa ja Tiikerilla, ennenkuin porukka hajaantui taas. Juki ja Kojo lahti takas Suomeen, ansaitusti tosin. Illalla viela kaytiin Arvin ja Jussin kanssa harnaamassa punaisten lyhtyjen neitoja, ja kysymassa paivan taksa. Liian kallista, joten valmistautumaan tahan paivaan.

Nyt siis Singan lentokentalla, ja suuntana Filippiinit. Tulee tauko kirjoitteluun, mutta rest assured viela tata reissua riittaa tekstimuotoonkin! Palaamisiin varmaan joskus +12 tietamilla viimeistaan.

C U around.