Unelmien tayttymys!

Nyt on T-O-D-E-L-L-A mahtava fiilis!

Maanantaina kavin maailman suurimmassa ja ensimmaisessa koala-puistossa, Lone Pine Koala Sanctuary ja tykkasin aivan hemmetisti. Heti ensimmaisena piti menna otattaan itestani kuva koalaa halaamassa, ja sainkin aivan ihanan Violetin syliini. Kaikki ne lutuisimmat ajatukset, mita koaloista tulee mieleen, pitavat paikkaansa. Sootteja, pehmoisia, ja niin rakastettavia. UNOHTAKAA KOIRAT JA KISSAT, KOALA SEN OLLA PITAA!!! Harmi vaan etta se on laitonta pitaa koalaa lemmikkina...

Lisaksi paikka sisalti kesyja kenguruja, ja useampaakin kengua tuli syotettya aivan vieresta. Olen kuullut vertauksen etta kengurut ovat sama juttu Ausseissa, mita porot Suomessa. Sinansa en yhtaan ihmettele vertausta, ne nimittain haisevatkin samalle! Siitakin huolimatta, sulosia olivat nekin. Ja aivan mahtavia kuvia tuli otettua.

Juuri ja juuri kun paasin koala-innostuksestani pois, lahdin ratkiriemukkaalle ja pitkalle lomapaivalle Moreton Islandille, n. tunnin lauttamatkan paahan Brisbanesta. Ajastani otin kaiken irti piittaamatta rahanmenosta: kajakilla soutamista, varjoliitoa harrastettaessa ja porealtaassa kirjaa lukiessa. Paivan kohokohta, ja syy miksi sinne lahdinkin, oli villien delffiinien syottaminen. Kylla, villien delffiinien. Niita pidetaan villeina parista syysta: A) annettava ruokamaara on 1/10 osa niiden kokopaivan annoksesta, ja 2) niihin ei saa koskea eika silittaa, jotta ne pysyisivat villeina. Sain syottaa kolme pienta kalaa Tinkerbell nimiselle naaras-delffiinille. Vaikka ei saanutkaan koskea, niin talla delffiinilla oli vissiin vahan asennetta mukana, ja 2. kalan jalkeen se kiersi ymparini koskien jalkojani. Eli siis, tavallaan paasin koskemaan sita. Lopputulos: kuljin hymyssa suin koko lopun iltaa.

Luulisi etta kaksi harrastusten tayteista paivaa olisi tarpeeksi yhdelle viikolle. Vaarin. Eilen keskiviikkona kavimme poikain kanssa purjehtimassa! Eikos Martensonin Lassekin sano, etta kaikki muu paitsi purjehtiminen on turhaa? Kyseessa oli siis Birsbanen rikkaiden jarjestama joka-keskiviikkoinen herrasmieskisa. Edelliset voittajat paasevat handicap-kisaan ja joutuvat ottamaan maakrapuja laivamiehiksi. Mikas siina keskiviikko-paivaa viettamassa, kun aurinko paistaa, vene menee nopeaa, ja olut on kylmaa... Eika edes pitanyt maksaa mitaan purjehduksesta! Ilta menikin perinteisin merkein: halpaa ja hyvaa viinia.

--

Koulun alku lahestyy. Kaikki kurssit on saatu varattua, ja lennot hommattu paikan paalle. Lauantaina saan kampan, ja koko rulianssi uudesta koulusta alkaa taas. Ensi viikolle voitte siis odottaa niita kuvia joita saan laitettua nettiin paremmalla, ja jatkuvalla nettiyhteydella.

Toisaalta koulua kaipaa jo, toisaalta tama viikko on ollut niin jumalattoman hauska etta ei toivoisi viela taman loppuvan ja kavereista erkaantuvan. Onneksi ajantappo ei ole ongelma, juuri tulleen tiedon mukaan pari seuraavaa paivaa menee toista vaihtoa jarjestellessa! Maaliskuussa 2008 pitaisi lahtea kuukaudeksi taas "opiskelemaan"...

381821.jpg

Ozzie ja Violet kiittavat mielenkiinnosta.